Lite av varje

Jag har aldrig väntat på våren så mycket som denna vår. Det blir liksom värre för varje år. Är det åldern? eller är det att vintrarna blir mörkare och tristare?

Ena dagen känner man sig som om livet leker och andra dagen känner man sig som en tung, seg, gammal och trött jag vet inte vad....men när det börjar gå så här mot våren sååå känner man verkligen att allt blir lättare och roligare. Imorgon blir det vanliga jobbet i Stenungsund, men sen på fredag har jag min härliga hemma jobba dag och mer varor kommer troligen på fredag så det blir fullt upp. Vårkläder är på något sätt roligare än vinterkläder. Helgen bjuder också på extra trevligt när våra kära vänner Åsa och Stefan kommer på besök.
Hoppas få upp lite bilder här senare i veckan på nyinkomna varor i butiken.


Studentrabatt i Fina Liv

Nu erbjuder www.finaliv.se 20% rabatt på alla varor till alla studenter. Ange rabattkod student.


Havet runt hörnet


Mer på väg in

Igår hade jag kära kollegor hemma på en visning av vårkollektionen och de handlade hej vilt (tummen upp). De närmaste veckorna ska fler väskor komma från Charmant of Sweden, heminredning från Bastion Collection och fler kläder från Its All About Eve.

Ja det kommer faktiskt mer från Capri Collection också - så det gäller att hålla koll på www.finaliv.se.
Veckans erbjudande är en underbar Tunica som heter Rachel från Capri Collection och det finns även jeans o capri byxa med till kampanjpris denna vecka.
Tenden med stuprörsmodellen finns kvar men det kommer in mer o mer vidare byxor i vår. Kolla gärna in underbara Tilly byxan som är i 45%lin och 45% bomull. En underbart fräsch o snygg vår o sommarbyxa.
Ha en bra fredag!


I kväll blir det en visning av vårkollektionen.Till helgen blir det Scandinavium och hästhoppning!!!!

Till helgen blir det hästhoppning för hela slanten. Jag, systeryster och Josefin ska till Scandinavium och titta på hästhoppning m.m. Mys, mys.


Vårfärger i hemmet


Lite av en packåsna!

Idag är det lördag. Det vackra vädret från igår är som bortblåst och det både blåser och regnar här på kusten.

De senaste dagarna har varor strömmat in och nu känner jag att DET RÄCKER för ett tag. Platsen börjar ta slut i mitt lilla hem.
Ledig dag, men några nya varor har jag ändå lagt in i butiken. Nu får resterande dagen bli en innemysardag med maken och katten. Båda har dom liksom fastnat i soffan. Ja normalt är jag lite allergisk mot soffhäng men idag passar det ju faktiskt utmärkt. En kudde, filt, en bra film och god mat. Just Perfekt!!!!


Nyinkommet från Capri Collection. Kolla in www.finaliv.se

J


Att vara företagare

Ja det här att vara egen företagare går liksom upp och ner. Ena dagen känner man att allt är roligt och spännande och nästa dag vaknar man och undrar .....hur sjutton kom jag på den här idén och va jag tvungen att genomföra den????
Ja,ja nu är det ju bara en vecka från IDAG som jag startade igång min webbutik www.finaliv.se, och det har ju faktiskt gått bra. Beställningar har kommit in och det är JÄTTE roligt.
Kul att så många har varit inne på sidan. Förra fredagen hela 2300 st. Shit!!! det hade man inte kunnat ana. Efter det har det varit mer 300-400 st /dag. Men det är ju helt fantastiskt tycker jag.
Vad händer nu då!!!! Idag är det min hemma jobba dag och solen skiner så fint så jag tror att det får bli en ridtur i skogen (fördelen att vara egen företagare). Sen ska veckans vara ut i butiken och även ett nyhetsbrev skall utformas.
Nu har i allafall 4 olika plagg från Its All About Eve kommit och ligger inne i butiken. Ett mycket fint märke medhög kvalitet.
Ha en bra fredag!!! och titta in på www.finaliv.se. Denna vecka finns en Its All About Eve tunika som veckans vara.


Its All About Eve. Kläder har kommit och läggs in i butiken i morgon fredag.


Nya varor på väg in. Håll koll på www.finaliv.se. Snart finns de i butiken.


Till mina kära hjärtan i mitt liv. Andreas, Madelene och Per.


Måndag

Väntar med spänning på fler varor som kommer in under veckan. Så roligt att det börjat ramlat in beställningar i min nya webbutik www.finaliv.se.

Kläder från All About Eve är på väg och ska fotograferas, så snart finns dom i min butik.
Ha en bra måndag kväll. Jag ska åka och pussa lite på min vita prins sen får det bli mamma o mini modeller på TV och se om Richard är med i kväll också.


Vårkänslor

Idag får man verkligen VÅR känslor. SOL, varmt, vindstilla...helt underbart.  Så här beskrivs vårkänslor. Ja, det kan väl stämma.   Vårkänslor är ett begrepp som används för flera uppsättningar av fysiska och psykiska symptom i samband med vårens ankomst.  I allmänhet avses en ökning av energi, vitalitet och i synnerhet sexuell aptit, ofta är dessa förändringar särskilt tydliga hos de som lider av årstidsbunden depression.  I vissa fall används dock termen för det motsatta, en oväntad förlust av energi med uppkomsten under våren och sommaren. Svårigheter att sova, viktförlust och dålig aptit, yrsel, irritabilitet, huvudvärk och ökad sexdrift är de vanligaste symtomen på vår- och sommardepression.     Tjohoo för våren!

Ja nu hade jag tänkt mig att sitta på verandan och njuta av vårsolen och känna värmen i ansikten. Men nej det gick ju inte. Fasen vad dammigt det ser ut inne när solen lyser in genom alla fönster. Vilken jäkla tur att man inte är dammallergiker. Det är ju faktiskt en fördel med vintern o mörkret. Man ser inte skiten... men nu är det dammat och fint och det har visst svalnat betydligt där ute, så nu får det blir en snabb tur till sonen i Göteborg istället. Jessica hans tjej är liksom min räddare i nöden när det gäller Fina Liv.
I morgon måndag igen. Måndagar kommer så fort nu för tiden. Vem har kortat ner veckorna eller åtminstone helgerna. Får man göra det????


Vårkänslor


Mode


Mode

Nu så här på söndag förmiddag har jag fastnat en liten stund framför datorn och tittat på Pers ( min man) sons fantastiska bilder. Richard von Hofsten som kommer att bli (om han nu inte redan är det) framtidens modefotograf. Han har tagit lite bilder från Modeveckan i Köpenhamn och jag kan bara tänka mig att han trivdes som "fisken i vattnet" under hela den veckan. Nu ska jag slita mig från datorn och åka till min underbara häst Diamond och ta en ridtur i skogen för det är....tro det eller ej VINDSTILLA här på kusten. Ha en bra dag!


Färgstarkt i hemmet


Våren ska vara färgstark

Vårens färger när det gäller kläder bjuder på mycket gult, orange, hallon, grönt, blått och ja det ska vara FÄRGSTARKT. Men även när det gäller heminredning kommer mer och mer färger in och i allt om hemmet finns ett reportage som visar att det nu ska blandas färger i hemmet och att man ska våga blanda kontrastfärger. Kul, säger jag som är en riktig fegis när det gäller färger, och fastnar gärna i de neutrala färgerna. Men man kan väl ändra sig???? Jag har i alla fall ett knallrött kakel i köket. Är inte det en väldig bra början. Ja nu är det kanske lättare att byta ut en mindre inredningsdetalj om det blir för mkt färg, eller om man tröttnar. Men nu har jag rött kakel och än så länge älskar jag det. Här kommer en bild från Allt om hemmet som visar en salig blandning på färger i hemmet och de färgerna som kommer stort nu i vår.


Charmant väska - kampanjpris


Fina Liv startklar

Igår äntligen tryckte jag på startknappen och startade min nya webbutik Fina Liv. Ibland undrar man vad sjutton man gett sig in i, men man lever ju bara en gång sägs det och då ska man väl kanske prova på lite saker här i livet. Det känns lite halv crazy men attans så roligt också. Kläder och heminredning är alltid roligt. Det känns alltid lika roligt att ha ett nytt plagg i garderoben eller någon ny fin inredningssak att pryda hemmet med. Eget företagande är ju en helt ny grej för mig och eftersom jag är som jag är....kastar mig ut som en virvelvind utan att ha en aning om var jag landar, sitter jag nu här och tänker....shit vad mycket det är att tänka på, och hur sjutton går alla företag med vinst, vad är bokföring för något... Nu efter att gått på lite företagsträffar med mera börjar jag få lite ordning på detta och ja, det ska nog lösa sig detta. Det är ju kul att lära sig nya saker! Vårkläderna har börjat anlända och varje vecka fylls det nu på med mer och mer varor. Februari o mars är stora leveransmånader. Igår fick jag min första leverans från Its All About Eve - som nu bara ska fotograferas innan de hamnar i min butik. En blus fick gå genast till min garderob. Nu är det lördag och jag ska se till att vara ledig och bara sitta och hoppas att det shoppas vilt på www.finaliv.se